Обучавайте се дистанционно чрез Аз Мога Повече 2014-2015

Дистанционно Обучение по Аз Мога Повече

Аз Мога Повече 2014-2015 – вече се издават Ваучери в Дистанционна форма

   Имаше доста спекулации дали Дистанционното Обучение по „Аз Мога Повече“ ще бъде подновено. Припомняме Ви, че скоро след края на приема на документи по „Аз Мога Повече“, издаването на Ваучери за Дистанционна и Смесена форма беше временно спряно от Агенция по Заетостта. Причините – промени, които се извършват от Агенцията.

   Минаха няколко месеца, но издаването на Ваучери за Дистанционна форма на Обучение по Аз Мога Повече така и не беше подновено. Това доста изнерви одобрените курсисти, тъй като техния брой се увеличаваше с всеки изминал ден. Някои от тях вече започваха да мислят, че повече няма да има Дистанционна форма, което още повече внесе смут сред одобрените кандидати по „Аз Мога Повече 2014“.

   В крайна сметка,  в края на месец Март 2013-та година издаването на Ваучери за Езикови и Професионални курсове в Дистанционна и Смесена форма по „Аз Мога Повече 2014-2015“ бе подновено.

Издават се Ваучери за Дистанционно обучение по програма Аз Мога Повече 2014

   Въпреки това, парите отпуснати от Европейския Социален Фонд за „Аз Мога Повече“ са крайно недостатъчни за всички кандидати, отговарящи на условията за отпускане на Ваучери за Безплатно Обучение. По думи на представители, на Агенция по Заетостта, повечето курсисти са кандидатствали за два курса, като са си избрали доста скъпи обучения.

   По схема „Аз Мога Повече“ в Дистанционна Форма, можете да се обучавате за Езикови курсове – чужди езици, каквито са например: Английски език, Френски език, Испански и Немски език. Езиковите курсове се отнасят към Ключови Компетенции, към които се отнасят също и Дигиталните Компетенции.

   Ако по програма „Аз Мога Повече 2014-2015“ сте кандидатствали за Безплатно Обучение с  Ваучер за Дигитални компетенции, то ще можете да се обучавате в Дистанционна форма за курсове „Начална Компютърна грамотност“, „Adobe Photoshop“, „Adobe Illustrator”, “DreamWeaver”, “Corel Draw”.

   Освен обучения по Ключови компетенции, по програма „Аз Мога Повече“ се предлагат също и Професионални курсове. Обученията, които се предлагат в Дистанционна или смесена форма на обучение по „Аз Мога Повече“, зависи от това дали в курса е включена практика. Например, обучения като: Водач на МПС, Курс за Готвач, Маникюр и Педикюр, Фризьорски курс, Курс по Козметика и други се организират от Доставчиците на Обучение в Смесена форма на обучение. Обучения по „Аз Мога Повече“, които се предлагат изцяло  в Дистанционна форма са: „Електронна търговия“, „Икономика и Мениджмънт“, „Курс по Текстообработка“, „Оперативно Счетоводство“.

 

   Ако сте кандидатствали за подобен курс по схема „Аз Мога Повече“ и искате да се обучавате Дистанционно, ще можете да избирате измежду Доставчици на Обучение, които предлагат курсове по „Аз Мога Повече“ на територията на цялата страна.

 

 

{plusone}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *