Аз Мога Повече: Нов прием – кога?

Аз Мога Повече 2014-2015 – ще има ли нов прием

Новини за „Аз Мога Повече 2014“ и Доставчици на Обучение

   Ще има ли нов прием на документи за  „Аз Мога Повече“ през 2014-та година или 2015-та година?

 

   „Аз Мога Повече 2014-2015″ е схема, част от Оперативна програма „Развитие на Човешките Ресурси“ на Агенция по Заетостта.  Схемата е активна от няколко години. От две хиляди и седма година, всеки има право да се възползва от безплатно обучение, чрез „Аз Мога Повече 2014“, което предлагат Доставчиците на Обучение. Единствените изисквания за кандидатстващите, потвърждават Доставчиците на обучение, са да работят на трудов договор, в частна фирма. „Аз Мога Повече“ е продължение на схемите „Аз Мога“ и „Аз Мога да Успея“.

 

   За колко курса с Ваучери имат право да се запишат желаещите кандидати?

 

Дистанционното обучение с Ваучери по схемата Аз Мога Повече 2014-2015 - кога може да се кандидатства?   По схема „Аз Мога Повече 2014“, желаещите имат право да се обучават за два курса с ваучери: един професионален курс и ключова компетенция – чужд език или дигитални компетенции. Тези курсове могат да бъдат записани при един и същ Доставчик на обучение, ако той ги предлага, но трябва да бъдат преминати последователно.

 

   Част от Професионалните курсове с ваучери, които предлагат Доставчици на Обучение по „Аз Мога Повече“ са Икономика и Мениджмънт (Курсът е един от най-желаните. Той е с продължителност 960 часа и можете да намерите Доставчик на обучение, който го предлага в Дистанционна форма), други професионални курсове по „Аз Мога Повече“ са: Професионален курс по „Оперативно Счетоводство“, Професионално Обучение по „Маникюр и Педикюр“, „Текстообработка“, „Фризьорски Курс“, „Електронна търговия“ и т.н.

 

   Сред Езиковите Курсове, предлагащи се от Доставчици на Обучение по „Аз Мога Повече 2014“ са чужд език – „Английски език“, чужд език „Немски език“, чужд език „Испански и Френски език“. Това са най-търсените езици, за които лесно ще намерите Доставчик на Обучение. Дигиталните Компетенции се отнасят към Ключовите Компетенции. Кандидатствайки за курс по „Дигитални компетенции“ по схема „Аз Мога Повече“, Вие можете да се обучавате безплатно за курс по „Компютърна грамотност“ (той е сред най-предпочитаните. Продължителността на курса е 45 часа.

 

 

   Ще има ли нов прием на документи по програма Аз Мога Повече?

 

Ще има ли нов прием на документи по схема Аз Мога Повече   Последният прием на документи за „Аз Мога Повече“ приключи на втори ноември две хиляди и дванадесета година. Към този момент, все още тече одобрение на вече кандидатствалите в периода петнадесети октомври – втори ноември. Тази година бюджетът по програмата беше увеличен с 50 милиона лева. Над 100 000 бяха кандидатите, но за съжаление парите не стигат, за да се обучат всички, въпреки че повечето отговарят на условията за „Аз Мога Повече 2014-2015“. Поради тази причина от Агенция по Заетостта заявиха, че Ваучери за Безплатно Обучение ще получат „Първите по ред, първи по право!“. 

   Фактът, че от над 100 000 желаещи, близо една трета няма да получат възможност да се обучават безплатно поради недостиг на парични средства, създава предпоставки да мислим, че през есента или най-късно през 2014 година ще има нов прием на документи за „Аз Мога Повече“. Доставчици на Обучение също твърдят, че вероятно ще има нов прием на документи, но от страна на Агенция по Заетостта все още няма официална информация.

 

dostavchici na obuchenie predlagat kursove s vaucheri  За тези, които са кандидатствали, Доставчиците на обучение по Аз Мога 2014-2015 препоръчват да проверят дали не са записани в списъците с одобрени за Безплатно обучение. Списъците с одобрени по програма Аз Мога Повече се намират в Бюрата по Труда в страната. Дали сте одобрени за ваучер можете да научите само на място – няма онлайн списък с одобрени за Ваучери по Аз Мога Повече 2014-2015.

 

  Тези, които все още очакват да бъде обявен нов прием на документи по програмата за обучение на работещи, вероятно ще трябва да изчакат настъпването на 2014-та година. От Агенцията по Заетостта не споменават за нов прием на документи по схема Аз Мога за 2014-та година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *