Tyxo.bg counter
Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3$slide){ ?>

Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вход

Екзотиките на арабската кухня

Арабска кухня

 

И защо да запишем курс по готварство?

Ако има понятие на този свят, което да съществува с най-голям брой разновидности, то определено това е кухнята на различните народи по земята. Знаем, че главно влияние за националните ястия на един народ, оказват културата и религията. Сред най-екзотичните и интересните в готварско отношение страни, несъмнено могат да се определи тази от арабския свят. Арабските народи са сред тези, които отдават най-голямо уважение на храната. Тези страни се отличават с изключително разнообразие от към рецепти, изпозлвани продукти, начин на поднасяне на гозбите, както и тяхното консумиране. Тяхната кухня се основава в голямо отношение и на религията и силното уповаване на каноно, което обяснява защо свинското месо не е сред консумираните храни. Сред пред предпочитаните меса в арабската кулинария са предимно овнешкото и телешкото, следвани от пилешкото, козето и рибата.

 

 

В гозбите си, мюсюлманите изпозлват изключително много подправки, като най-предпочитаните са чесънът, червен и черен пипер, екзотичните канела и най-различни ароматни билки. Маслините са сред предпочитаните добавки, които се слагат в арабските манджи.

 

 

Голяма любопитност е и това, че различните ястия се ядят от арабите по точно определен начин. Рибата например се консумира само маринована, печена или пържена. Като особен факт за таи кухня е, че арабите не готвят с мазнина, особено, когато пържат. Те просто нагряват тигана на поне 300 градуса, след което поставят месото и го оставят то само да се изпърже в собствената си мазнина.

 

 

Сред храната, кяото най-много се предпочита от арабите е хлябът. Той задължително е бял, никога не отсъства от трапезата и винаги се разчупва с ръце. Там хлябът не се реже, защото се счита за неуважение.

 

 

Характерна особеност в традициите за арабския свят и тяхното хранене е, че редът на сервиране на яденето, особено, ако е празнична трапезата, се отличава от типичния за нашия свят обичай. Там се започва от плодовете, обикновено диня или пъпеш, след което се преминава към десерт, който е тестено изделие, залято с мед и масло, след това се яде основното и накрая се завършва със супата. Абсолютно обратния ред, на нашите познати първо, второ и трето меню.

 

 

Много религиозните араби и до ден днешен спазват обичая да се хранят два пъти на ден. Те приемат само закуска и обяд, които освен, че са много вкусни, са изключително калорични и засищащи.

 

 

Един готвач се счита за добър, когато има в рецептите си поне един арабски специалитет. Ако и вие обичате да готвите, а арабската кухня ви харесва и ви се струва изключително интересна и екзотична, може да се запишете на курс по Готварство, организиран по схемата ”Аз мога повече”, съвместно с доставчици на професионално обучение. Курсът по Готварство, ще ви научи на всички тънкости на професията, с които ще придобиете необходимите умения, за да приготвяте традиционна арабска кухня.

 

Коментари (0)

500 оставащи символа

Cancel or