Tyxo.bg counter
Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3$slide){ ?>

Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вход

Как се печели от счетоводство?

Как да спечелим от оперативното счетоводство като професия?

 

Как да станем счетоводители и да печелим пари?

Щом четете това, със сигурност смятате да използвате знанията си, получени самостоятелно или с помощта на безплатния онлайн курс по оперативно счетоводство към някой от центровете за професионално обучение, част от схемата Аз мога повече.

 

За да започнете своя счетоводен бизнес, освен да познавате основните счетоводни принципи, трябва да знаете как да таксувате своите клиенти. Задържането на постоянни клиенти понякога изисква повече внимание от действителната работа на оперативния счетоводител.

 

След като веднъж сте привлекли вниманието на своя бъдещ клиент, коментирайте заплащането, без да подбивате цените на своите конкуренти счетоводители. За предпочитане е да предложите определена сума, която да получавате всеки месец, вместо да определите заплащането си според почасовата заетост. Клиентите не биха искали да бъдат изненадани от голямата сума, когато получат фактурата си в края на месеца. Изчислете колко време от месеца ще се наложи да посветите на клиента си, за да получите месечната сума, която ви се полага.

 

Обсъдете бизнес практиките на клиента. Опитайте се да получите представа за обема на сметките, които се получават и изплащат всеки месец. Също така опитайте да определите колко фактури ще се наложи да подавате ежемесечно. Направете бързо изчисление на сумата, необходима за банковите преводи при плащането на фактурите и я включете към своята такса.

 

Попитайте своя клиент дали се нуждае от банково помирение. Услугата отнема най-много час за малките предприятия. Ако ще се наложи да се справяте и с тази задача, добавете почасова ставка. Поинтересувайте се как оперативните счетоводители таксуват своите клиенти за тази услуга и опитайте да се съобразите със средното заплащане. Бихте могли да започнете направо с висока сума, ако сте добър в преговорите, но по този начин е възможно да отблъснете бъдещите си клиенти.

 

Разберете дали ще се наложи да правите други финансови отчети, необходими на предприятието. Обикновено оперативният счетоводител подготвя отчет за приходите и разходите, отчет за паричните потоци и изготвя отчетен баланс. Ако използвате счетоводен софтуер, изготвянето на тези задачи отнема минимално количество време. Трите доклада отнемат по малко от час, заедно с отпечатването и изпращането.

 

Изпращайте фактура за извършените счетоводни услуги в края на всеки месец. Правете го професионално, като включите името си, адреса, телефонния номер и електронния адрес. Посочете общата месечна такса. Не е необходимо да включвате подробности свързани с времето, необходимо за извършване на работата. Запазете формата опростена.

 

Ако сте от счетоводителите, избрали да таксуват услугите си почасово, ще се наложи да посочите броя на отработените часове, тарифата, и разбира се общата сума за плащане. Повечето счетоводни програми имат шаблони за фактури.

 

В случай, че не притежавате никакви познания по оперативно счетоводство, а бихте искали да печелите парите си по този начин, не се притеснявайте. Бихте могли да промените това, като станете част от схемата за безплатно обучение „Аз мога повече” и започнете своя електронен курс по оперативно счетоводство към някой от лицензираните доставчици на обучение.

 

Коментари (0)

500 оставащи символа

Cancel or