Tyxo.bg counter
Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3$slide){ ?>

Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вход

До какво могат да доведат икономическата нестабилност и несигурност?

Последици от икономическата нестабилност

 

Какви са последиците от икономическата нестабилност?

И защо да запишем курс по икономика и мениджмънт?

Най-добрият икономически сценарий за една страна и благоприятното й развитие й в икономическо отношение, е това тя да бъде икономически стабилна. За съжаление, икономическа стабилност се постига изключително трудно, задържа се стабилна още по-трудно, защото тя зависи и е комплекс от много фактори. Поради тази причина, по-често явление в стпанството на една държава е икономическата нестабилност. Икономическата несигурност е най-големият проблем, дори може да се каже и кошмар за всички отрасли в една страна. Като най-разтревожени обичайно от едно такова нестабилно икономическо положение са мениджърите в строителния бранш, които споделят, че са уплашени, заради това, че не знаят какво ги очаква в бъдеще.

 

Нестабилната икономическа среда, влияе негативно и травмиращо и на деловите хора, страшното е, че не малката тежест на този фактор може да не спре да расте дълго време. Едно такова икономическо влошаване, влияе изключително неблагоприятно на бизнеса, а това от своя страна води до свиване на персонала на една фирма, което  довежда до покачване на ръстта на безработните хора.

 

Тези неприятни икономически фактори вляят неимоверно силно на ситуацията на вътрешния пазар, което е удар за промишлеността и предприятията, защото търсенето намалява значително. Икономическата нестабилност се отразява на финансирането, на конкуренцията на вносителите, както и на намирането на качествена работна ръка.

 

Икономическата нестабилност се отразява на създаването на нови фирми и предприятия. Така и макроикономиката започва да преобладава. При такъв род ситуация, се забелязва, че персоналът на фирмите не надвишава повече от 10 души, а някъде дори може да се види, че в дадена фирма работят само собствениците, което означава, че те не наемат никакъв персонал, защото не могат да си го позволят финансово.

 

Заради зациклянето на икономиката, често една страна бива заставена пред това да вземе заем, което автоматично я прави длъжник. Този акт, пък довежда до повишаване на процента на лихвите, които данъкоплатците изплащат и така се влиза в един омагьосан кръг, от чието излизане става все по-сложно и забъркано. Един държавен дълг, често довежда и до спад от външните инвеститори, заради вътрешната сигурност, в която се намира съответната страна.

 

Всеки може сам да прецени, защо е важно една страна да не изпада в положение на икономическа нестабилност. Икономиката изпада в пълен хаос, несигурността е водещ фактор, безработицата се задълбочава и така страдат всички отрасли на стопанството, заедно с обикновения човек. И колкото по-дълбока става икономическата нестабилност, толкова ситуациите се преплитат, защото всички икономически отрасли са взаимозависими и така веригата става все по-трудна за прекъсване и проблемът се задълбочава още повече и повече.

 

За справянето с такъв род икономически ситуации на нестабилност, всяка страна се нуждае от добри специалисти по икономика. Най-хубавото е, че никога не е късно да станеш икономически специалист. Всички сме наясно, че България страда сериозно от нестабилността в икономиката си и точно поради тази причина, стремежът на страната е непрекъснато да обучава хората, живеещи в нея, за да може да се справят с безработицата и трудното намиране на качествени работни кадри. Тъкмо и затова се създават центрове за професионално обучение, където желаещите да придобият професия или да се преквалифицират като придобият нова такава, могат за се запишат по желаната от тях специалност. Ако проявявате интерес към икономиката, можете да станете част от схемата Аз мога повече, където да се запишете на безплатен курс, с ваучери по Икономика и мениджмънт ( http://www.e-obuchenie.bg/kursove/profesionalni/ikonomika/ikonomika-i-menidjmant.html ). Сега някои доставчици на обучение,  работещи съвместно схемата, предлагат двойната възможност да се обучавате по две специалности наведнъж. Трябва само да откриете ЦПО - то, което предлага тези две професии в един курс.

 

За тези, които проявяват интерес от предлаганите възможности за безплатно обучение, трябва да бъдат уверени в това, че доставчиците на обучение наемат за своите професионални центрове екипи от педагози, които са специалисти и не правят никакви компромиси в преподаването на материала. След завършването на курса по „Икономика и мениджмънт”, всички курсисти се сдобиват със сертификат за професионална квалификация и не на последно място с качествени знания и самочувствие, че могат да работят в икономическата сфера напълно професионално и да бъдат пълноценни приносители за икономическото стабилизиране на страната ни.

 

Коментари (0)

500 оставащи символа

Cancel or