Tyxo.bg counter
Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3$slide){ ?>

Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вход

Десет „златни“ правила при изучаването на немски език

Правила за изучаване на немски език

Какво трябва да знаем, когато учим немски език?

Когато се записвате за езиков курс по програма Аз мога повече, има някои неща, с които трябва да се запознаете. За да научите по-лесно немски език, следвайте стъпките, посочени по-долу:

1.Постоянство.

Първото, което трябва да направите, е да отделяте едно постоянно време за да учите, независимо дали в присъствена форма или в дистанционен курс по немски език.

2.Опирайте се на родния език.

Ако сте на начален етап в изучаването на немски език и неговата граматика, търсете учебници, в които всички правила за произношението и граматиката са изложени на български език. И вече на следващ, по-напреднал етап, тази необходимост отпада.

3.Работа с речник.

Речникът е много важен и необходим, ако срещнем непознати думи в различните източници, които ползваме.

4.Връзка между теория и практика.

След всяка усвоена теоретична част от учебния материал, изпълнявайте съпътстващите, с различно предназначение упражнения.

5.От просто към сложно.

Изучавайте граматиката стъпка по стъпка, за да опознаете всички нейни части. Не скачайте от тема в тема.

6.Учете с химикал в ръка.

Водете си бележки, правете си конспекти. По този начин винаги може да направите преговор или да се върнете към стар материал при необходимост.

7.Занимавайте се с няколко източника.

За да можете да актуализирате своите знания по немски език, не ползвайте само един, а повече източника, защото никъде информацията не е пълна и цялостна. Четете художествена литература, търсете книги за историята и културата на германската държава.

8.Преговаряйте наученото.

Както е известно, човешката памет е избирателна, затова е необходимо постоянно да се преговаря наученото. Не мързелувайте – преговаряйте, за да затвърдите наученото.

9.Използвайте придобитите знания на практика.

Не се ограничавайте само до упражненията, които дават уроците. Гледайте филми със субтитри, общувайте в Интернет, ползвайки немски език, търсете наум непрекъснато немските преводи на различни български думи.

10.Анализ на немските фразеологизми.

Това се прави с цел те да се разберат и да се намерят подобни в българския език. Когато започнете лесно да разбирате идиомите, вашият немски ще скочи напред с бърза крачка.

 

Коментари (0)

500 оставащи символа

Cancel or