Tyxo.bg counter
Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3$slide){ ?>

Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вход

Влиянието на Английския върху Немския език

Защо да се запишем на курсове по английски или немски език?

Безплатни курсове по немски език от доставчик на обучение по програма Аз Мога Повече

За всеки е известна гъвкавостта на езиците и способността им да се променят и да приемат заемки от други езици. Благодарение на тази им способност се е появил и т.нар. измислен език Denglish. Самото му наименование подсказва съдържанието на думата. Произлиза от думите „Deutsch“ и „English”. Наименованието Denglish се използва главно от немско говорящите страни, с идея да се почертае все по-засиленото навлизане на аглийските думи в немския речник. В повечето случаи, когато се употребява това наименование, с него се опитва да се внуши негативно понятие и недоволство, че английската лексика се опитва да засенчи немската. От друга страна, пък много немци твърдят, че нямат проблем с това и не смятат, че е проблемно, че английските изрази навлизат в техния език.

Denglish или масовото нашествие на англицизми в немския език най-силно се усеща през първите години на 90-те до началото на 2000-та година, когато с пълна сила започват да навлизат бизнес термини на английски в най-вече в областта на маркетинга. Употреба на специфичното англо-немско изразяване, започва да се забелязва и в различните упътващи табели навсякъде в Германия, където надписът не е написан на чист немски език, а на интересна смесица от части на думи от английски език и други части на немски език.

Лингвистите се опитват да дадат научно обяснение на езиковото явление Denglish, но до момента не са стигнали до нито един конкретен извод, а само до няколко определения, до които са стигнали, изчувайки прозхода му. Ето и какви са те: едно от обясненията е, че масовото използване на англисйки думи в немския речник, е опит за включването им в немската граматика иречник. Друго мнение е, че това е стремеж към повлияване на немската граматика и пунктоационна система, като се изпозлват английските пунктоационни правила при този смесен език. Според поредно научно предположение е, че Denglish се появява, благодарение на англоговорящи хора, със слаби говорни умения по немски език. Има предположение, че този език се затвърждава и поради факта, че все по-често се изпозлват английски думи и изрази в немски реклами, които го правят все по-модерен и все по-изпозлваем сред младото поколение.

Такова английско езиково влияние върху съвременния немски език, може да се срещне и в известни немски бестселъри, както и в различни музикални течения. И в двата вида изкуство Denglish-а се приема доста успешно и с голям интерес от немците. 

Да владееш език е изкуство, което си заслужава инвестирането на време и средства. Хубавото е, че сега схемата „Аз мога повече” се е погрижила за това, всеки трудово ангажиран човек, да може да се запише на езиков курс по английски или немски от три нива, само чрез ваучер. За качественото езиково обучение, имат ангажимента доставчиците на езикови курсове, които се стремят да предоставят на учащите най-добрите възможности за сдобиването на отлични езикови знания и умения. От вас остава само да се възползвате от схемата „Аз мога повече” и да се доверите на избрания от вас доставчик на обучение.

Коментари (0)

500 оставащи символа

Cancel or