Tyxo.bg counter
Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3$slide){ ?>

Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вход

Започнете да говорите английски език, без да се страхувате

Лесно изучаване на английски език

Хайде да научим английски език!

Европейският социален фонд и Агенцията по заетостта ви дават възможност да се изправите пред най-големия си страх и да започнете свободно да говорите на английски език (http://www.e-obuchenie.bg/kursove/ezikovi/angliiski-ezik/kurs-angliiski-ezik.html).

 

Всеки, който пожелае и отговаря на условията на схемата за социално развитие Аз мога повече (http://az-moga-poveche.info/)би могъл да започне своя безплатен дистанционен курс по английски към някой от лицензираните центрове за езиково обучение. 

 

Има много причини, поради които бихте искали да говорите свободно английски език. Може би сте студент, който се готви да учи в чужбина, някой, който би искал да се реализира професионално в САЩ или в някоя англоезична европейска страна, или просто имате желание да попътувате по света.

 

Много от хората, които учат английски език се страхуват да говорят езика, най-вече, защото се притесняват, че говорят неправилно и това може да ги направи смешни, когато се озоват пред по-голяма аудитория. Бихте могли да намалите този страх като увеличите доверието си към своите езикови способности с помощта на серия безмилостни упражнения.

 

Направете английския език част от ежедневието си. Започнете да говорите на английски език у дома, четете английски романи, гледайте филмите и новините по английските телевизии, за да подобрите произношението и умението си за слушане. Английските филми със субтитри също така могат да ви помогнат да разширите речниковия си запас. Всички тези упражнения ще ви помогнат да започнете да мислите на английски език.

 

Направете си тетрадка речник, в която всеки ден да записвате непознатите думи на английски език. Използвайте онлайн речниците, ако не разполагате с класически, за да откриете тяхното значение и правилно произношение. Не забравяйте редовно да преглеждате и преговаряте всичко, което сте си записали.

 

Слушайте английска музика. Това е един от забавните начини да увеличите умението си за разбиране и да подобрите произношението си. Възползвайте се от интернет сайтовете, които предлагат текстовете на песните. Запишете си някои от тях и ги четете (или пейте), докато слушате песните.

 

Започнете да решавате онлайн тестове върху английската лексика и граматика. Има стотици безплатни уебсайтове, които бихте могли да използвате. Много от тях предлагат граматични и лексикални упражнения и аудио и видео уроци.

 

Упражнявайте се да говорите на английски език пред огледалото. Друг ефективен начин за проверка на изговора и произношението е да записвате гласа си, докато говорите. Ако започнете да се записвате редовно ще можете да проследите колко добре напредвате с езика.

 

Дръжте в течение своите приятели за усилията, които полагате над обучението си по английски език, за да могат да забележат вашия напредък, защото ако сте достатъчно упорити със сигурност ще го постигнете.

 

За да започнете своето дистанционно обучение по английски език безплатно, заявете своето желание за участие в схемата „Аз мога повече” и изберете своя доставчик на обучение. Имайте предвид, че нямате много време за мислене, тъй като свободните места бързо се запълват.

 

 

Comments (0)

Дистанционно обучение по Английски език

Аз мога повече английски език с ваучер

Курсове с Аз мога повече английски език 

Ако искате да научите с програмата Аз мога повече английски език, но работният график и домашните задължения не позволяват участие в присъствени езикови курсове, то Дистанционното обучение по Английски език е чудесна възможност да се научи в говорима и писмена форма този популярен език, чието използване все повече се налага. В страната има вече достатъчно лицензирани Доставчици на обучение, които предлагат онлайн курсове по предпочитания чужд език.

Обучението е построено на аудио и видеоматериали, които позволяват да се усвои звученето на думите и фразите, да се получат теоретични и практически знания и умения. Дистанционното обучение по Английски език дава възможност за езиково обучение по индивидуално избран график, като интензивността може да се променя при желание.

Чрез интерактивните уроци на доставчик на обучение оперативно счетоводство се получава квалифицирана помощ  при усвояване на новите знания, при възникнали затруднения и въпроси, на които преподавателят може да отговори по имейла или в определените за уроци на живо и за консултация дни. Непрекъснатият и лесен достъп до учебния материал позволява преговор и повторение, колкото пъти е нужно.

По време на Дистанционното обучение по Английски език ще се изучават правилата на английската граматика и фонетика, правилата за четене на гласните и съгласните букви и техните съчетания, богат запас от лексика, разговорни клишета и техника на превода. Освен това се усвоява правилната артикулация на звуци, изграждане на фрази, задаване на пълни и точни въпроси, участие в диалог.

От Дистанционното обучение по Английски език през интернет могат да се възползват хора от цялата страна, независимо къде живеят. От комфорта на своя дом лесно, достъпно и в кратки срокове, може да получите качествено обучение в желаната насока.

Comments (0)

Факти за възникването и разпространението на езика на Шекспир

Английски език - от появата му до доставчик на обучение по програма Аз Мога Повече

dostavchik-na-obuchenie-po-angliiski-ezik

Английски език говорят 328 млн. души или 22,25 % от населението на света. Този език се нарежда на трето място по употреба след китайския и испанския. Той принадлежи на западногерманското езиково семейство. Неговият произход води началото си от англо-саксонските езици (староанглийски), където е силно въздействан от френския и латинския език, заради завладяването на Англия от норманите. Английският език се развива на територията на Британските острови, но въпреки това най-много английскоговорящи има в САЩ, приблизително към 309 млн. души. Общо на брой 56 страни използват английския като официален единствен или като втори официален, сред тях са Канада, Ирландия, Северна Африка, Нова Зеландия, Австралия, Обединеното кралство и др. Интересен е фактът, че не малък е броят на държавите, за които английският е официален език, но не е толкова разпространен, като например: Ботсвана, Фиджи, Гана, Гамбивия, Либерия, Пуерто Рико, Руанда, Филипини, Джърси и т.н.

 

Огромно влияние на английския език оказва френският. Това се дължи на факта, че през 11 век Британия е завзета от норманите, които основно говорели на френски. Като последица от това, днес голяма част от лексиката на английския е със заемки от френския.

 

Друго влияние, което оказва значение в развитието на английския, е това на латинския език. Той служил на европейския интелектуален живот, където в началото в църквата се използвал средновековният латински, а после ренесансовият, който служел на хуманистите. Езикът на Шекспир се смята, че е възникнал в средата на 16 век, с превръщането на Великобритания в колониална сила. Така той започва да се разпространява в Северна Америка, Африка, Австралия, Индия. Обхватът на английския, става все по-голям, дори и сред колониалния период, когато новосъздадени страни, за да избегнат политически затруднения, избират английския за официален.

 

За най-близък до английския език се счита, че е шотландският. Твърди се, че той е част от групата на диалектите на английския, което автоматично го нарежда до най-близкия до него. Несъмнено английският има многовековна история в създаването и развитието си. Заради ограмната му употреба, английският се налага като език, който трябва да знаем на всяка цена и в България. Поради този факт доставчици на обучение задължително предлагат в каталозите си езиково обучение по английски език.

Comments (0)

Влиянието на Английския върху Немския език

Защо да се запишем на курсове по английски или немски език?

Безплатни курсове по немски език от доставчик на обучение по програма Аз Мога Повече

За всеки е известна гъвкавостта на езиците и способността им да се променят и да приемат заемки от други езици. Благодарение на тази им способност се е появил и т.нар. измислен език Denglish. Самото му наименование подсказва съдържанието на думата. Произлиза от думите „Deutsch“ и „English”. Наименованието Denglish се използва главно от немско говорящите страни, с идея да се почертае все по-засиленото навлизане на аглийските думи в немския речник. В повечето случаи, когато се употребява това наименование, с него се опитва да се внуши негативно понятие и недоволство, че английската лексика се опитва да засенчи немската. От друга страна, пък много немци твърдят, че нямат проблем с това и не смятат, че е проблемно, че английските изрази навлизат в техния език.

Denglish или масовото нашествие на англицизми в немския език най-силно се усеща през първите години на 90-те до началото на 2000-та година, когато с пълна сила започват да навлизат бизнес термини на английски в най-вече в областта на маркетинга. Употреба на специфичното англо-немско изразяване, започва да се забелязва и в различните упътващи табели навсякъде в Германия, където надписът не е написан на чист немски език, а на интересна смесица от части на думи от английски език и други части на немски език.

Лингвистите се опитват да дадат научно обяснение на езиковото явление Denglish, но до момента не са стигнали до нито един конкретен извод, а само до няколко определения, до които са стигнали, изчувайки прозхода му. Ето и какви са те: едно от обясненията е, че масовото използване на англисйки думи в немския речник, е опит за включването им в немската граматика иречник. Друго мнение е, че това е стремеж към повлияване на немската граматика и пунктоационна система, като се изпозлват английските пунктоационни правила при този смесен език. Според поредно научно предположение е, че Denglish се появява, благодарение на англоговорящи хора, със слаби говорни умения по немски език. Има предположение, че този език се затвърждава и поради факта, че все по-често се изпозлват английски думи и изрази в немски реклами, които го правят все по-модерен и все по-изпозлваем сред младото поколение.

Такова английско езиково влияние върху съвременния немски език, може да се срещне и в известни немски бестселъри, както и в различни музикални течения. И в двата вида изкуство Denglish-а се приема доста успешно и с голям интерес от немците. 

Да владееш език е изкуство, което си заслужава инвестирането на време и средства. Хубавото е, че сега схемата „Аз мога повече” се е погрижила за това, всеки трудово ангажиран човек, да може да се запише на езиков курс по английски или немски от три нива, само чрез ваучер. За качественото езиково обучение, имат ангажимента доставчиците на езикови курсове, които се стремят да предоставят на учащите най-добрите възможности за сдобиването на отлични езикови знания и умения. От вас остава само да се възползвате от схемата „Аз мога повече” и да се доверите на избрания от вас доставчик на обучение.

Comments (0)