Tyxo.bg counter
Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3$slide){ ?>

Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вход

Подобрете граматичните си познания по английски език

 

az-moga-angliiski-distancionno

Овладяването на правилната английска граматика е крайъгълния камък за ефективното говорене и писане. Независимо дали английският език е втори или роден за вас, бихте могли да се възползвате от малките упражнения, които да подобрят граматичните ви познания, за да можете да комуникирате по-добре.

 

Разбира се, ако английският език е роден за вас, няма да имате нужда да посещавате онлайн курсовете по английски език към някой от центровете за езиково обучение, включени в схемата Ваучери за заети лица.

 

В случай, че желаете да подобрите познанията си по английски език, бихте могли да се съобразите с някои от посочените съвети:

Четете добре написани книги. Нямам предвид комиксите или готварските книги, а книгите, които са написани по правилата на правилната граматика на английския език. Ако имате съмнения за дадена книга, най-добре би било да изберете някое класическо произведение. Помолете служителя в книжарницата или библиотеката да ви предложи някое интересно заглавие, което освен, че е добре написано е и забавно за четене. Така по приятен начин ще научите много нови думи, подредени по правилата на правилния английски език.

 

Интересувайте се от новините, но и от онези на английски език. Новинарските предавания по радиото, телевизията или интернет биха могли да ви помогнат да настроите слуха си да разпознава правилните граматични конструкции, докато слушате информацията за текущите събития. Английските вестници от друга страна предоставят възможността да откриете случайно допуснати граматични грешки, както и да си създадете представа за начина, по който авторите изразяват своите идеи.

 

Разгледайте някое от добре написаните английски списания. Голяма част от публикуваните автори, доста държат на спазването на основните правила на граматиката на английския език. Ще се запознаете с елементарни граматични примери и дори бихте могли да научите нещо ново. Старайте се да четете публикациите, насочени към образованата аудитория.

 

Ако се намирате в някоя англоезична страна, прекарвайте известно време с високообразованите хора, които познавате. Ако имате английски приятели и познати, или членове на семейството, които се изразяват правилно, опитайте да прекарвате повече време с тях. Слушайте какво говорят и по какъв начин го казват. Времето, прекарано с тях ще приучи слуха ви да разпознавате правилно построените изречения на английски език.

 

Преглеждайте периодично актуалните ръководства за различните стилове на писане на английски език. Редица книги, които бихте могли да използвате за тази цел ви очакват на лавиците в библиотеките и книжарниците. Ако сте започнали дистанционен езиков курс към някой от доставчиците на обучение, попитайте своя преподавател за най-подходящото заглавие.

 

Сърфирайте в интернет. Използвайте любимата си търсачка докато въвеждате думите „английска граматика”. Някои от сайтовете, които отворите със сигурност ще се окажат безполезни, но бихте могли да намерите много информация, която да ви е от полза.

 

Ако и вие желаете да се присъедините към програмата „Ваучери за заети лица ” и да започнете своя електронен курс по английски език, просто подайте заявление и изберете някой от доставчиците на обучение.

Коментари (0)

500 оставащи символа

Cancel or