Tyxo.bg counter
Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3$slide){ ?>

Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вход

Без Ваучери за присъствено обучение?

Спират издаването на Ваучери за Присъствено обучение по схемата "Аз Мога Повече" 2014-2015?

 

   На 05.04.2013г от няколко Бюра по Труда в страната бе потвърдено, че Ваучери за Безплатно обучение в присъствена форма няма да се издават.

Присъствените курсове по схема Аз Мога Повече 2014-2015 са временно спряни

   Новината не е официално потвърдена от Агенцията по Заетостта, но, според вътрешна и проверена информация, служителите на ДБТ в цялата страна отказват да издават на одобрените и записани за обучение при Доставчик на Обучение лица, ако курсът, за който са се записали, е в Присъствена форма на обучение.

 

   Причината не е ясна - вероятно Доставчиците на присъствено обучение с Ваучери ще бъдат подложени на същата щателна проверка, през която минаха колегите им, предоставящи Дистанционно обучение по Аз Мога Повече 2014-2015.

 

   Запознати коментират, че това е повторение на случая с Дистанционното обучение по схема Аз Мога Повече 2014-2015 и отказа на институциите да издават Ваучери за Дистанционно обучение в продължение на около 4 месеца.

 

   Тази ситуация може да накара много одобрени за Безплатно обучение лица да потърсят Дистанционна форма на обучение за курсовете, за които са получили Уведомления. Това важи с особена сила за хората, които са подали документи и са одобрени за два курса по Аз Мога Повече 2014-2015, тъй като крайният срок за приключване на обученията по схемата е 31.08.2014г.

 

   Издаването на Ваучери за Дистанционна и Смесена форма на обучение продължава - ако желаете да се запишете на Дистанционен езиков или професионален курс, можете да се свържете с Доставчик на обучение по схема Аз Мога Повече, който може да Ви даде пълна информация по темата.


   Доставчици на обучение се надяват, че проверката на Центровете за обучение, които предлагат присъствени курсове с Ваучери, ще приключи по-бързо. Но все пак съветът им към одобрените лица е да не чакат - добре е да завършат обучението си възможно най-скоро, за да могат да се възползват от новопридобитите си знания (по чужд език или компютърна грамотност) и умения. А дали сте одобрени можете да разберете от списъците с одобрени за Ваучери по Аз Мога Повече 2014-2015.

 

     Списъците с одобрени за Ваучери за Безплатно обучение можете да намерите в Бюрата по Труда в страната - тези списъци не са качени в интернет и Доставчиците на Обучение по схема Аз Мога 2014-2015 не разполагат с тях.

 

{plusone}

Коментари (0)

500 оставащи символа

Cancel or